Gratis apps

Onderbouw (groep 1 en 2):

voorleestijd.jpg

Verschillende voorleesverhalen van 5, 10, 15 en 20 minuten.

Voor kinderen tussen 4 en 10 jaar.

kenny.jpg

Oefen spelenderwijs schrijfbewegingen, logische reeksen, associëren van categorieën en de ruimtelijke oriëntatie.

kralenplank.jpg

Een digitale kralenplank.

Middenbouw (groep 3, 4 en 5):

letterlegger.jpg

Maan Roos Vis Letterlegger

Ontwikkeld voor beginnende lezers (ook geschikt voor kinderen uit groep 1/2 die al interesse hebben)

maan roos vis.jpg

Maan Roos Vis

Ontwikkeld voor kinderen in groep 3. Het sluit aan bij de leesmethode Veilig Leren Lezen.

splitsen.jpg

Splits

Met Splits kunnen kinderen in groep 3 het splitsen van getallen oefenen. Bij het rekenen is splitsen belangrijk om erbij- en erafsommen te kunnen maken

TafelTrainerjunior.jpg

TafelTrainer Junior

Oefen spelenderwijs de tafels t/m 10. Je kunt kiezen welke tafels je wilt trainen en of je veel of weinig sommen wilt maken.

Klokkijken.jpg

Klokkijken

Je kunt oefenen met hele uren, halve uren, kwartieren en per 5 minuten.

pelle flitst.jpg

Pelle flitst

Pelle flitst is een app die kinderen met dyslexie helpt door woorden te flitsen. Geschikt voor groep 4 en 5.

dierenjournaal.jpg

Dierenjournaal

Leer van alles over de wereld van de wilde dieren.

Bovenbouw (groep 6, 7 en 8):

pizza breuken.jpg

Breuken

Oefen de breuken met pizza's.

geldrekenen.jpg

Kassa

Oefen met geldrekenen.

pelle puzzelt.jpg

Pelle puzzelt

Pelle puzzelt is een woordspel bedacht door en voor dyslectische kinderen. Het motiviteert alle kinderen -dus niet alleen voor kinderen met dyslexie- op een leuke manier met taal bezig te zijn.

zinsontleden.jpg

Juf Melis

Zinsontleden

engelse woordjes oefenen.jpg

Oefen spelenderwijs het 'stampen' van Engelse woordjes.

geschiedenis entoen nu.jpg

Ontdek meer over de geschiedenis van Nederland.

menselijk lichaam.jpg

Het menselijk lichaam

Waarom verbrand ik in de zon, waarom hebben we oogleden, hoe werken de hersenen en wat is het grootste orgaan in het lichaam?

schoolkompas.jpg

Schoolkompas

De schoolkompas helpt kinderen en hun ouders een middelbare school te zoeken: door informatie over elke school te geven en met praktische tips. Zoek met deze app de scholen die je interessant lijken en bekijk de achtergrondinformatie over de school.